Your Stories

Η ζωή μετά το Pilates

Η ζωή μετά το Pilates

Ναι, η ζωή μετά από 6 μήνες pilates, ανελλιπώς 2 φορές την εβδομάδα, έχει διαφορά, προς το καλύτερο φυσικά. Να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαι ο τύπος του ανθρώπου και της γυναίκας που η σχέση της με την άσκηση και τον αθλητισμό γενικότερα «πάσχει». Η αεροβική άσκηση ανέκαθεν μου ξυπνούσε ανάμεικτα συναισθήματα εκνευρισμού και ανημπόριας, η θέα ανθρώπων πάνω σε στατικούς διαδρόμους και διάφορα μηχανήματα μέσα από τις «βιτρίνες» των γυμναστηρίων με κάνει να υψώνω ειρωνικά το φρύδι και να ξεφυσάω συγχρόνως και οι μπιτάτες μουσικές που κυριαρχούν σε αυτά τα μέρη είναι αρκετές για να με τραβήξουν μακριά από την πόρτα της εισόδου. Δοκίμασα κάποτε το τρέξιμο (σε πολύ ελαφριά βερσιόν) γιατί μου αρέσει το έξω αλλά στα δύο χρόνια άρχισα να έχω θεματάκια με το γόνατο και τη μέση μου και έτσι το άφησα.

Μα ετούτα και μ’ εκείνα πριν από έξι μήνες ξεκίνησα pilates. Το απλό, στο στρωματάκι (χωρίς reformer). Με μια χαρισματική γυμνάστρια. Και ναι, έχω γίνει φανατική οπαδός! To βασικότερο είναι ότι δεν βαριέμαι. Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι ότι οι ασκήσεις προσαρμόζονται/τροποποιούνται όταν η σωματική σου κατάσταση το απαιτεί (π.χ. μια μικροθλάση).

Σε αυτούς τους μήνες έχω παρατηρήσει κάποιες σημαντικές για μένα αλλαγές στο σώμα και τον ψυχισμό μου και σου τις γράφω χαρτί και καλαμάρι:

  1. Έχει δυναμώσει η κοιλιά και ο κορμός μου. Καταφέρνω να στέκομαι και να κάθομαι σε πιο όρθια-καμαρωτή στάση όλο και πιο συχνά. Έχω αρχίσει να αποκτώ κάποιον τόνο στην κοιλιά μου και παρότι διατηρούμαι στρουμπουλή (καμιά άσκηση δεν υποκαθιστά τη δίαιτα) η κοιλιά μου έχει «μπει» μέσα όπως διαπίστωσα πρόσφατα δοκιμάζοντας τα καλοκαιρινά ρούχα της ντουλάπας μου. Και όπως ξέρεις, τα αέρινα καλοκαιρινά υφάσματα ποτέ δεν ψεύδονται!
  2. Έχει αρχίσει να αποκαθίσταται η ευλυγισία μου (καλά, δεν θα κατέβω με την ομάδα της ενόργανης στους Ολυμπιακούς), μπορώ όμως π.χ. να καθίσω και πάλι καταγής πάνω στα γόνατά μου με τους γλουτούς να ακουμπάνε στις φτέρνες με άνεση χωρίς πόνους στα πόδια και τη μέση όπως συνέβαινε πριν.
  3. Ανεβαίνω πλέον χωρίς να αγκομαχώ την ανηφόρα του σπιτιού μου. Φαντάζομαι ότι βοήθησε και ο συνδυασμός με το μισάωρο καθημερινό περπάτημα.
  4. Έχω διατηρήσει σταθερό το βάρος μου (το οποίο απέχει πολύ από το ιδανικό όπως ανέφερα και προηγουμένως). Δηλαδή δεν έχω βάλει ούτε γραμμάριο – γιούπι!
  5. Πηγαίνω με μεγάλη χαρά στα μαθήματά μου γιατί είναι δεδομένο ότι μετά τις ασκήσεις θα βγω από την αίθουσα με ανεβασμένη ψυχική διάθεση που διαρκεί όλη μέρα. Και την επόμενη. Αφού λέω να βάλω και τρίτη φορά μέσα στην εβδομάδα για… να μου κρατάει καλύτερα το happy mood και μέσα στο Σαββατοκύριακο.
  6. Σε συνδυασμό με λίγη φυσιοθεραπεία κατάφερα να πω bye-bye στον πόνο κάποιων σφιγμένων μυικών ομάδων πέριξ του αριστερού γοφού και να επανέλθω σε δραστηριότητες που είχα εγκαταλείψει όπως οι παραδοσιακοί χοροί. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα για την αυτοπεποίθησή μου να «νικάω» τον πόνο και να επιστρέφω πιο δυνατή και με νέο-αποκτηθείσα γνώση σε πράγματα που μου φτιάχνουν το κέφι και με συνδέουν με φίλους. Και είναι πολύ ανακουφιστικό το γεγονός ότι δεν είχα εκ νέου τραυματισμό – το σώμα πλέον γνωρίζει να στέκεται και να κινείται πιο «σωστά»!

Όπως καταλαβαίνεις ο δρόμος του pilates δεν έχει για μένα γυρισμό! Βρήκα έναν τρόπο άσκησης που μου κρατάει το ενδιαφέρον, που προσαρμόζεται στις ανάγκες μου και που μου έχει δώσει απτά αποτελέσματα σωματικής και ψυχικής ενδυνάμωσης. Γνώμη μου, να το δοκιμάσεις (πάντα με τον/την κατάλληλο coach)!

Αγγελική Τ.

Στη διαδρομή σου για ένα υγιές, όμορφο σώμα όπως εσύ το εννοείς, η άσκηση είναι ένα σημαντικό κομμάτι, που καλό είναι να το κάνεις με την ψυχή σου και όχι μόνο επειδή πρέπει.

Σε αυτή τη διαδρομή ξέρεις ότι έχεις και τo Body Sculpt Slimming Gel από την Becalm.

Το Body Sculpt Slimming Gel είναι ένα καλλυντικό gel που μειώνει πόντους, συσφίγγει και σμιλεύει το σώμα. Αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης και ανάπτυξης στην Ελλάδα, με κλινική έρευνα που καταδεικνύει την αποτελεσματικότητά του.

Θα το βρεις σε συσκευασία 200 ml, σε φυσικά και online φαρμακεία. Μπορείς να το αγοράσεις με έκπτωση και από το eshop μας!

Shop the story

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.
Μετάβαση στο περιεχόμενο