Tips

Νηστεία; Ευκαιρία για ακόμα καλύτερη διατροφή!

Νηστεία; Ευκαιρία για ακόμα καλύτερη διατροφή!

Το Πάσχα ως περίοδος εμπεριέχει αμέτρητα καλά: Η φύση περνάει στην πιο ανθισμένη, ευωδιαστή και πολύχρωμη φάση της. Κάνουμε εκδρομές στην εξοχή ή επισκεπτόμαστε το χωριό μας με όλες τις εικόνες και τις αναμνήσεις να μας κατακλύζουν από τα παιδικά μας χρόνια. Η ίδια η θρησκευτική γιορτή είναι γεμάτη κατάνυξη και έχει ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος. Μαζί με όλα αυτά έρχεται και η νηστεία που, αν και έχει τις δυσκολίες της, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία αποτοξίνωσης αλλά και ενδυνάμωσης. Δεν είναι και λίγο να δείχνεις αυτοσυγκράτηση απέναντι στους… πειρασμούς του πασχαλινού τραπεζιού.

Η αλήθεια είναι πως η νηστεία, για όσο την κρατάει ο καθένας, μας θέλει να απέχουμε από πολλές και διαφορετικές ομάδες τροφίμων και την ίδια στιγμή δεν συνδυάζεται εύκολα με τη διατροφή που μπορεί να ακολουθούμε.

Νηστεία σημαίνει έλλειψη σε πολλά θρεπτικά συστατικά, μείωση της ποικιλίας της διατροφής και πιθανή αύξηση βάρους, εφόσον δεν προσαρμόζεται η διατροφή σε νηστίσιμο πρόγραμμα. Νηστεία όμως σημαίνει και μια υπέροχη ευκαιρία αποχής από τα ζωικά προϊόντα, μόνο με θετικά αποτελέσματα για την υγεία μας.

Πάμε να δούμε, μαζί, μικρά και έξυπνα tips για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την περίοδο προς όφελος της υγείας μας, αλλά και χωρίς να χαλάσουμε τη διατροφή μας.

Tip 1
Όχι στις “εύκολες” λύσεις. Ναι στις “σωστές” λύσεις!

Το πιο εύκολο είναι κατά τη νηστεία να τρώμε ζυμαρικά, πατάτες ή κάποιο νηστίσιμο σάντουιτς. Οι τροφές αυτές όμως δεν ενδείκνυνται για κάθε μέρα, όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Αντικαθιστούμε λοιπόν την εύκολη λύση, με μια πραγματικά πιο εύκολη και πιο θρεπτική! Φρούτα και λαχανικά! Φρουτοσαλάτες, σαλάτες, ψητά ή βραστά λαχανικά, σούπες λαχανικών. Η λίστα με τις επιλογές είναι μεγάλη, τα θρεπτικά συστατικά αμέτρητα!

Tip 2
Πράσινο φως στις vegan επιλογές!

Η αυστηρή χορτοφαγία, δηλαδή η vegan διατροφή δεν αφορά μόνο λίγους και πλέον είναι και πολύ δημοφιλής. Οι κανόνες της αυστηρής χορτοφαγίας συμπίπτουν με αυτούς της νηστείας. Τα vegan προϊόντα μπορούμε να τα βρούμε πλέον παντού και αυτό κάνει πιο εύκολη την τήρηση της νηστείας αλλά και της διατροφής μέσα από χορτοφαγικές επιλογές. 

Tip 3
Δεν ξεχνάμε όσα ξέρουμε

Οι κανόνες και οι οδηγίες που εφαρμόζουμε όταν κάνουμε διατροφή μας ακολουθούν και κατά την περίοδο της νηστείας. Προσέχουμε την ποσότητα στο λάδι, επιλέγουμε προϊόντα ολικής άλεσης και αποφεύγουμε τη συχνή κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών. Η αλλαγή σε ένα κομμάτι της διατροφής, στην αποχή δηλαδή από τα ζωικά προϊόντα, δεν συνεπάγεται ριζική αλλαγή στο γνωστό διατροφικό μας πρόγραμμα. Κάνουμε έξυπνες αλλαγές και τηρούμε τις οδηγίες που γνωρίζουμε.

Tip 4
Πριν και μετά από την ημέρα του Πάσχα
:

Στο τραπέζι της Ανάστασης και στο μεσημεριανό πασχαλιάτικο τραπέζι:

Δίνουμε προτεραιότητα στην πρωτεΐνη (αρνί, κατσίκι, άλλο κρέας, αυγά) και φυσικά στη σαλάτα μας.

Αποφεύγουμε τα αμυλούχα και επεξεργασμένα τρόφιμα όπως το ψωμί, το τσουρέκι (ε καλά ένα κομματάκι για το καλό το τρώμε), κουλουράκια, ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες.

Περιορίζουμε την κατανάλωση ζάχαρης σε τρόφιμα και ποτά.

Την ημέρα του Πάσχα:

Τρώμε κανονικά το πρωινό μας.

Πριν το πασχαλινό τραπέζι:

Τρώμε ένα υγιεινό σνακ βάσει και του προγράμματός μας ή ένα φρούτο. Έτσι μειώνουμε την πείνα μας και θα συγκρατηθούμε όταν βγουν τα ορεκτικά.

Tip 5
Και αν παρεκκλίνουμε από το πρόγραμμά μας:

Συνεχίζουμε κανονικά τα γεύματα της διατροφής μας. Η παρεκτροπή δεν ακυρώνει την προσπάθειά μας. Αν τη δούμε έτσι, δηλαδή ως αποτυχία, θα απογοητευτούμε και ίσως αυτό τελικά μας κάνει να φάμε περισσότερο σε ένα επόμενο γεύμα. Ας μην υπονομεύουμε μόνοι μας την προσπάθειά μας.

Δεν ζυγιζόμαστε αμέσως μετά ή την επόμενη ημέρα. Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε άμυλα, σάκχαρα και λιπαρά οδηγεί σε αύξηση της έκκρισης ινσουλίνης και επακόλουθη αύξηση του συνολικού νερού στο σώμα μας. Η αύξηση του βάρους σχετίζεται με το γεγονός αυτό και δε σημαίνει αύξηση του λίπους.

Tip 6

Συνεχίζουμε το BC Body Sculpt Slimming Tabs μας
Mέσα από τoν προηγμένο μηχανισμό δράσης και το μοναδικό συνδυασμό τριών δραστικών συστατικών (γλυκομαννάνη, καρνιτίνη και γκαρσίνια καμπότζια) το καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής, που συμβάλλει στην απώλεια και στον έλεγχο του σωματικού βάρους, θα συνεχίσει να είναι σύμμαχός μας.

Και δεν ξεχνάμε: Παίρνουμε ένα χαπάκι BC Body Sculpt Slimming Tabs 3 φορές την ημέρα, μισή ώρα πριν από τα τρία κύρια γεύματα.

Είδατε; τελικά και το Πάσχα μπορούμε να συνεχίσουμε να προσέχουμε το βάρος μας. Ξέρουμε, οι πειρασμοί είναι πολλοί, αλλά η ικανοποίηση ότι τα καταφέραμε μπορεί να είναι μεγαλύτερη από όσο νομίζουμε. Εξάλλου αρκεί να προσέξουμε την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα, να απολαμβάνουμε τις ανοιξιάτικες μέρες με τους αγαπημένους μας, να κάνουμε ένα υπέροχο περίπατο ή όποια άσκηση ή δραστηριότητα άλλη μας αρέσει και να μην σταματάμε να χαμογελάμε!

Το Body Sculpt Slimming Tabs το βρίσκουμε σε συσκευασία 90 δισκίων (για χρήση ενός μήνα). Μπορείτε να το αγοράσετε με έκπτωση και από το e-shop μας!

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν υποκαθιστούν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.         χ

Shop the story

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.