Your Stories

7 fun ιδέες για την καθημερινότητα της εμμηνόπαυσης

7 fun ιδέες για την καθημερινότητα της εμμηνόπαυσης

Αν «βλέπεις» στο μέλλον (κάπως σαν τις καφετζούδες) την εμμηνόπαυσή σου να κοντοζυγώνει ως ένα τοπίο μαύρο, ξερό και άγονο ή έστω βαρετό, ήρθα για να σου βροντοφωνάξω σε άπταιστα ελληνικά «Get real girl!». Είσαι σε μια μετάβαση, μπαίνεις σε μια νέα φάση ζωής με πλούτο βιωμάτων και συναισθημάτων, έλα λοιπόν να σε ξεναγήσω στις πάμπολλες δυνατότητες που σου δίνει η νέα αυτή περίοδος (χωρίς περίοδο) της ζωής σου και άκου ιδέες για μία πιο fun και μεστή καθημερινότητα.

  1. Απόλαυσε την εμπειρία και τα οφέλη της άσκησης τώρα που δεν σε εμποδίζουν πια οι «δύσκολες μέρες». Τακτικό περπάτημα, κολύμβηση, pilates, αεροβική, χορός κάθε είδους – διάλεξε και πάρε. Τώρα είναι η στιγμή για να κάνεις στον εαυτό σου το δώρο της χειμερινής κολύμβησης, μια που μπορείς να φορέσεις το μαγιό σου όλες τις μέρες χωρίς να σκέφτεσαι τις διαρροές! Και θα ασκείσαι, και θα ωφεληθούν τυχόν μυοσκελετικά θεματάκια που έχεις και θα κοινωνικοποιηθείς (αν θέλεις) και θα αισθανθείς την ευεξία που χαρίζει απλόχερα η επαφή με το υγρό στοιχείο και τη φύση γενικότερα.
  2. Εξερεύνησε τις δημιουργικές σου δυνάμεις. Δοκίμασε να καταγράψεις τα συναισθήματα που συνοδεύουν τη νέα φάση της ζωή σου σε ημερολόγιο, σε στίχους… ζωγράφισέ τα! Η δημιουργική έκφραση απελευθερώνει νέες δυνάμεις μέσα σου και ενδορφίνες, κοινώς σε κάνει χαρούμενη και προάγει την ψυχική και πνευματική σου υγεία. Άσε που μπορεί να αποδειχτεί ότι ήσουν και κρυφό ταλέντο και οι δημιουργίες σου να αποκτήσουν φήμη και κοινό!
  3. Σε αυτόν τον νέο σταθμό της ζωής σου εκπαιδεύσου σε μια νέα δεξιότητα, διεύρυνε τις δυνατότητες του μυαλού και της ψυχής σου. Ευκαιρία να μάθεις για κάτι που «σου κάνει κλικ», όπως μια νέα γλώσσα, ένα μουσικό όργανο, ένα νέο χόμπι (π.χ. κολάζ). Εκτός από τη χαρά της προσωπικής σου ανάπτυξης, ακονίζοντας το μυαλό σου θα βάλεις και ένα λιθαράκι στο χτίσιμο της ασπίδας κατά της άνοιας και άλλων εκφυλιστικών ασθενειών του εγκεφάλου.
  4. Ταξίδεψε: με τα πόδια, με το ποδήλατο, τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή το αυτοκίνητο. Χωρίς περίοδο είναι πιο απλό να διοργανώνεις μικρές και μεγαλύτερες αποδράσεις. Μπορεί να είναι η εξερεύνηση μιας καινούριας παραλίας στον Εθνικό δρυμό Σουνίου, μια περιπλάνηση σε ορεινά χωριά της Ηπείρου ή ένα ταξίδι – όνειρο ζωής σε μια χώρα της αρεσκείας σου.
  5. Δώσε βάση στη σύνδεση με τους «άλλους». Φρόντισε να συναντιέσαι τακτικά με τους δικούς σου ανθρώπους – οικογένεια και φίλους – με τους οποίους συνεννοείσαι καλά. Συγκρότησε μια «ομάδα» φιλενάδων που περνούν επίσης εμμηνόπαυση και μοιραστείτε εμπειρίες, δυσκολίες και ευρηματικές λύσεις. Κατά προτίμηση με ένα ποτήρι κρασί! Βοήθησε με όποιον τρόπο περνάει από το χέρι σου γυναίκες που βρίσκονται σε ευάλωτη/δύσκολη θέση (π.χ. διευκόλυνε με αναλώσιμα είδη, με χρήματα ή με προσωπική εργασία γυναίκες που στερούνται τα απαραίτητα σε φυλακές, προσφυγικές δομές κλπ). Η ενσυναίσθηση κάνει τη ζωή όλων μας καλύτερη!
  6. Τίμησε τη νέα φάση της ζωής που ξεκινάει για σένα. Πες ευχαριστώ στη ζωή που σε έφερε μέχρι εδώ γερή και δυνατή. Ξέρεις, δεν σου το χρωστούσε! Κάνε πατ-πατ στην πλατούλα σου για ό,τι κατάφερες μέχρι σήμερα στα οικογενειακά, τα προσωπικά και τα επαγγελματικά σου. Αν έχεις μια δουλειά, ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου (και νοικιασμένο μας κάνει), και έναν άνθρωπο που αγαπάς και σε αγαπάει (φίλο/φίλη, σύντροφο, παιδί ή και τα τρία) έχεις ήδη πολλά. Γιόρταζε με κάθε ευκαιρία, γενέθλια, μικρές επιτυχίες, τα καλά αποτελέσματα της μαστογραφίας σου κοκ με εκείνους και εκείνες που έχεις επιλέξει και σε έχουν επιλέξει.
  7. Αγκάλιασε με ερωτική διάθεση τη ζωή (σου). Κλείσε το μάτι παιχνιδιάρικα στον εαυτό σου και απόλαυσε μικροπράγματα. Αν πάντα σου άρεσαν, αγόρασε μια ντουζίνα λευκά δαντελένια εσώρουχα, έτσι για να κάνεις το κομμάτι σου σε καθημερινή βάση τώρα που δεν έχεις τον μηνιαίο επισκέπτη που θα σου τα κάνει μαντάρα! Αν η τσέπη σου «σηκώνει» τα επώνυμα έχει καλώς, διαφορετικά μη σκας, βρίσκεις ωραιότατα και στη λαϊκή της γειτονιάς σου – διάθεση να υπάρχει! Φλέρταρε τη ζωή μέσα από τις αισθήσεις σου, με ή χωρίς σύντροφο. Σύντομα δεν θα μπορείς πια να μείνεις έγκυος, είτε αυτό σου αρέσει είτε όχι – απόλαυσε την ελευθερία και την ανεξαρτησία που σου προσφέρει αυτό το γεγονός.

Η εμμηνόπαυση μέσα από την παύση σου κάνει «ποδαράκι» για να ανεβείς και να ατενίσεις από νέο παράθυρο τις δυνατότητες για καλή ζωή. Εγώ έκανα την αρχή, εσύ βάλε κι άλλες ιδέες στη λίστα για να ανεβάσεις την καθημερινότητά σου μετά την παύση σε άλλο επίπεδο!

Αγγελική Τ.

 

Το Eminotrol είναι ιδανικό τόσο για την προ-εμμηνόπαυση όσο και για την περι-εμμηνόπαυση. Με 9 φυσικά δραστικά συστατικά εγκεκριμένα από το EFSA μπορεί να σε βοηθήσει στον έλεγχο και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων όλη της περιόδου της εμμηνόπαυσης, χωρίς να περιέχει ορμόνες.

Θα το βρεις σε φαρμακεία σε συσκευασία με 30 δισκίa και φυσικά μπορείς να το αγοράσετε και στο e-shop μας.

Κι ας μην ξεχνάμε. Η εμμηνόπαυση είναι κι αυτή μια ακόμα περίοδος της ζωής μας. Με αγάπη, γνώση, κατανόηση και τους σωστούς συμμάχους #ΚαμίαΠερίοδοςΔενΜαςΣταματά!

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν υποκαθιστούν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.         

Shop the story

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.
Μετάβαση στο περιεχόμενο