Your Stories

Ο κύκλος που δεν κλείνει ποτέ

Ο κύκλος που δεν κλείνει ποτέ

Στην αρχή δεν έχεις ιδέα τι είναι, τι να περιμένεις και ακούς από τις φίλες σου ή τη μαμά σου ή το διαδίκτυο. Βέβαια στη δική μου εποχή, «τα παλιά τα χρόνια» που έλεγαν οι γιαγιάδες μας, διαβάζαμε το Seventeen και ψάχναμε σε εκείνες τις στήλες κάτω-κάτω να διαβάσουμε τα πιο κοριτσίστικα θέματα.

Μετά μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει κάθεσαι με το καλεντάρι και μετράς τις μέρες. Άλλη 25, άλλη 28, άλλη πιο πολύ και να σου τα κυκλάκια στα ημερολόγια και τα αστεράκια και οι μαρκαδόροι. Και εσύ εκεί, να κάθεσαι να υπολογίζεις τη μέρα που μπορεί να θες να πας για μπάνιο, εκδρομή, στο πάρτι, στην κατασκήνωση, διακοπές στο νησί ή σαββατοκύριακο στο βουνό.

Αργότερα πάλι μετράς. Τελικά το μέτρημα δεν σταματάει ποτέ μου φαίνεται. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα, που λέει και το άσμα. Είμαι, δεν είμαι, θα είμαι; Κι εσύ εκεί με τα ημερολόγια στο χέρι ή τις ειδικές εφαρμογές στο κινητό να υπολογίζεις μέρες γόνιμες, μέρες καθυστέρησης, μέρες μέχρι τη μέρα, ω μέρα!

Και μία μέρα, πολλά χρόνια αργότερα, απλώς το ξεχνάς. Το θεωρείς δεδομένο, συνηθισμένο, βαρετό, κουραστικό και το ξεχνάς. Και το ξαναξεχνάς. Ημερολόγια δεν έχεις τότε, ούτε μετράς με τα κυκλάκια και τα ειδικά σημαδάκια. Και δεν έρχεται. Και λες καλά, τι γίνεται; Δεν θα φανεί; Πού πήγε; Κάποιος να την ειδοποιήσει παρακαλώ! Αμ δε.

Ξεκίνησαν οι άναρχες και αυτόβουλες επαναστάσεις της που σου θυμίζουν την έφηβη κόρη σου που δεν την πιάνεις με τίποτα. Κάποιους μήνες σε θυμάται κι έρχεται και μετά όλο και πιο αραιά. Σαν κάποιες φορές που χάνεσαι από τους κολλητούς γιατί η καθημερινότητα σε  κρατάει μακριά. Και ναι μεν τους θυμάσαι αλλά χάνεσαι. Πότε ξαναβρίσκεσαι και πότε εξαφανίζεσαι. Έτσι κι εκείνη. Πάει πέρα-δώθε σε ρόλο guest. Αναρωτιέσαι αν αυτό το μήνα θα εμφανιστεί στην παράσταση κι εκείνη «σε παίζει» και σε κρατάει σε αβεβαιότητα. Και να’ σου εσύ να φουντώνεις.

Στο κεφάλι σου ομίχλη. Γιατί έβαλα κιλά; Τι έπαθαν τα μαλλιά μου; Βλέπεις να είναι θαμπό το δέρμα μου; Αχ, δεν μπορώ να θυμηθώ πού έβαλα τα κλειδιά μου. Κάποιος να ανοίξει τον κλιματισμό, όχι να τον κλείσει, όχι να τον ανοίξει.

Και κάποια μέρα η περίοδος δεν έρχεται. Λες μπα! Θα περάσουν λίγοι μήνες και θα ξαναφανεί. Σιγά μη μας εγκαταλείψει. Θέατρο παίζει. Για ένα χρόνο συνεχόμενο, σου είπαν. Τόσο είναι το διάστημα που θα περιμένεις. Και τελικά δεν ξανάρχεται ποτέ.

Αντίο, αγαπημένη!

Για λίγο σαν να ξέγνοιασες ή μου φαίνεται; Ξεφορτώνεσαι πακέτα από το ντουλάπι, πετάς και τα ημερολόγια, ξεχνάς και τους κύκλους και τα κυκλάκια, ποιος σε πιάνει τώρα. Και διακοπές και μπάνια και έγνοια καμία στο κεφάλι σου.

All clear.

Ένας κύκλος έκλεισε. Ο πιο μεγάλος. Πάμε για άλλα.

Η γυναίκα δεν κλείνει εδώ. Τι να κλείσει άλλωστε; Η γυναίκα είναι πάντα γυναίκα. Ίσως τώρα πιο γυναίκα από ποτέ.

Σ΄αυτή τη γειτονιά του Eminotrol, εδώ σ΄αυτή τη συντροφιά θα πούμε λόγια δικά μας. Θα γράψουμε λέξεις που κρύβουν μέσα τους αλήθεια, ζωή, παρόν και παρελθόν, θα πούμε ιστορίες, θα συγκινηθούμε, θα ταυτιστούμε, θα νιώσουμε. Η ζωή θα συνεχίσει να είναι υπέροχη. Κι εσύ θα συνεχίσεις να είσαι φανταστική. Και πάντα γυναίκα. Πάντα ΕΣΥ.

Αρετή Μ.

Αν κι εσύ μπαίνεις ή βρίσκεσαι ήδη στην εμμηνόπαυση, βάλε στη ζωή σου το Eminotrol. Θα ελαχιστοποιήσει το σύνολο των ψυχολογικών και σωματικών συμπτωμάτων και θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής σου.

Το Eminotrol περιέχει 9 φυσικά δραστικά συστατικά εγκεκριμένα από το EFSA και αποτελεί ιδανική πρόταση για τον έλεγχο και την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, χωρίς να περιέχει ορμόνες.

Το Eminotrol θα το βρείτε σε φαρμακεία σε συσκευασία με 30 δισκίa και φυσικά μπορείτε να το αγοράσετε και από το e-shop μας.

Κι ας μην ξεχνάμε. Η εμμηνόπαυση είναι κι αυτή μια ακόμα περίοδος της ζωής μας. Με αγάπη, γνώση, κατανόηση και τους σωστούς συμμάχους #ΚαμίαΠερίοδοςΔενΜαςΣταματά!

Shop the story

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.