How To

Έρχονται γιορτές; “Μην σκας” ακόμα κι αν κάνεις διατροφή!

Έρχονται γιορτές; “Μην σκας” ακόμα κι αν κάνεις διατροφή!

Έρχονται γιορτές και είσαι σε διατροφή; Μην σκας! Σου έχουμε καλά νέα. Ετοιμάσαμε για σένα 10 μικρά και έξυπνα tips για να κρατήσεις ένα πρόγραμμα, ώστε να μην στερηθείς ούτε το φαγητό, ούτε τα οικογενειακά υπέροχα τραπέζια, μα κυρίως να μην νιώσεις ότι δεν μπορείς να χαρείς όπως οι άλλοι.

Γιατί τώρα τις γιορτές ας είμαστε ειλικρινείς, ο στόχος είναι η διατήρηση και όχι η απώλεια βάρους!

1- Δεν παραλείπουμε γεύματα.

Μπορεί να πιστεύουμε ότι το να παραλείψουμε γεύματα, για να αποφύγουμε επιπλέον θερμίδες πριν από το γιορτινό τραπέζι, είναι μια καλή σκέψη, αλλά τελικά, δεν είναι. Με αυτό τον τρόπο τελικά θα πεινάσουμε περισσότερο, με αποτέλεσμα να φάμε και περισσότερο. Τρώμε, λοιπόν, πριν μία σαλάτα, ένα φρούτο, ένα γιαούρτι ή λίγους ξηρούς καρπούς. Έτσι, θα ελέγξουμε πιο εύκολα την ποσότητα φαγητού και δεν θα “ξεφύγουμε”.

2- Φτιάχνουμε ένα “έξυπνο” πιάτο.

Ναι! Το γιορτινό τραπέζι έχει τα πάντα και τα πάντα είναι υπέροχα και θέλουμε να τα δοκιμάσουμε όλα. Εντάξει! Ας το κάνουμε, άλλα έξυπνα και υγιεινά. Βάζουμε τουλάχιστον δύο θρεπτικές κατηγορίες τροφίμων στο μεγαλύτερο μέρος του και συμπληρώνουμε με ό,τι άλλο μας αρέσει, αλλά σε μικρότερη ποσότητα. Και να ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο!

3- Τρώμε “ξεχωριστά”. 

Είναι γιορτές. Δεν είναι προτιμότερο να φάμε κάτι ξεχωριστό και εορταστικό, κάτι που δεν τρώμε συχνά; Ας ξεχάσουμε τα σουβλάκια και τις πίτσες, τα τυροπιτάκια και τα λουκανικοπιτάκια. Αυτές τις μέρες ας απολαύσουμε το γιορτινό φαγητό με τις ξεχωριστές και υπέροχες γεύσεις του.

4- Βάζουμε χρώμα. 

Ας κάνουμε και το πιάτο μας εορταστικό και εντυπωσιακό. Ας βάλουμε πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα, τουλάχιστον το μισό πιάτο να είναι μέσα στο χρώμα που δίνουν τα μοναδικά υλικά της φύσης.

5-Τι θα πιούμε;

Ναι, ναι οι επιλογές αλκοόλ στο εορταστικό τραπέζι είναι άπειρες. Εμείς επειδή σκεφτόμαστε έξυπνα, προτιμάμε  1-2 ποτηράκια κόκκινο κρασί, αντί όλων των άλλων ποτών που θα μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες και θα μας φουσκώσουν. Το κρασάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, άρα και λιγότερες θερμίδες. Σε κάθε περίπτωση πίνουμε αλκοόλ με μέτρο, φροντίζουμε να πίνουμε και νερό ενδιάμεσα και δεν πίνουμε με άδειο στομαχάκι, με τί-πο-τα γιατί αυτό θα μας κάνει να φάμε πολύ περισσότερο.

6- Περνάμε χρόνο με τους ανθρώπους μας και όχι με το φαγητό.

Η αλήθεια είναι ότι όταν συγκεντρωνόμαστε γύρω από μεγάλα τραπέζια με πολλά φαγητά συζητώντας με τις ώρες, τρώμε πολύ περισσότερα και σε ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να σηκωθούμε από το τραπέζι μόλις ολοκληρώσουμε, και να κάτσουμε ίσως στον καναπέ. Έτσι δεν θα τσιμπολογήσουμε χωρίς λόγο, ενώ πραγματικά έχουμε χορτάσει.

7- Πίνουμε νερό.

8-10 ποτήρια νερό μέσα στην ημέρα είναι must. Θα μας βοηθήσει να μειώσουμε την κατακράτηση υγρών που προκαλούν τα γλυκά, αλμυρά και λιπαρά φαγητά των γιορτών.

8- Κόβουμε το γλυκό στη μέση.

Παντού γλυκά τις γιορτές. Μέσα, έξω, για χρόνια πολλά, για καλή χρονιά, δεν έχουν τέλος. Σίγουρα δεν γίνεται να μην φάμε και τίποτα. Οπότε τι μπορούμε να κάνουμε; Να περιορίσουμε κάπως την ποσότητα. Πώς; Το μοιραζόμαστε! Μισό εσύ, μισό εγώ!

9- Τρώμε μέχρι εδώ.

Δεν θέλουμε να φουσκώνουμε όταν τρώμε, έτσι δεν είναι; Για αυτό πάντα τρώμε αργά και γευόμαστε την κάθε μπουκιά χωρίς να βιαζόμαστε να περάσουμε στην επόμενη. Έτσι και θα απολαμβάνουμε το φαγητό μας, και θα δίνουμε χρόνο στο μυαλό μας να λάβει το μήνυμα ότι χορτάσαμε, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε μικρότερη ποσότητα φαγητού.

10- Κρατάμε μακριά τις ενοχές.

Στις γιορτές θέλουμε να χαρούμε, να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε αγάπη, όχι ενοχές. Αν τελικά λίγο το παρακάνουμε, ας μην κατηγορήσουμε τον εαυτό μας. Δεν βοηθάει σε τίποτα. Μπορούμε απλά, στο επόμενο γεύμα μας να προσέξουμε λίγο παραπάνω, να φάμε πιο υγιεινά και να κάνουμε λίγη περισσότερη γυμναστική από όσο συνήθως.

Στη διαδρομή σου για την απώλεια κιλών ή τον έλεγχο βάρους μπορείς να βρεις και εσύ δικά σου κόλπα και μυστικά.

Ένα από αυτά είναι και το Body Sculpt Slimming Tabs από την Becalm. Ένα καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής, που συμβάλλει στην απώλεια και στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Mέσα από έναν προηγμένο μηχανισμό δράσης και έναν μοναδικό συνδυασμό τριών δραστικών συστατικών θα συμβάλλει στην προσπάθειά σου με μοναδικά αποτελέσματα.

Το Body Sculpt Slimming Tabs θα το βρεις σε συσκευασία 90 δισκίων (για χρήση ενός μήνα) σε φυσικά και online φαρμακεία. Μπορείς να το αγοράσεις με έκπτωση και από το e-shop μας!

Καλές γιορτές!

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν υποκαθιστούν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.         

Shop the story

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.