Be Healthy

Νερό πίνεις; 15 tips για να «κατεβαίνει» πιο εύκολα

Νερό πίνεις; 15 tips για να «κατεβαίνει» πιο εύκολα

Εσύ πόσα ποτήρια νερό την ημέρα πίνεις; Χρειάζονται τουλάχιστον 6 για να λειτουργήσει σωστά το σώμα και ο εγκέφαλός σου και περισσότερα αν αθλείσαι εντατικά ή ζεις συνέχεια σε χώρο με κλιματιστικά κλπ. Αν είσαι από τις τυχερές που είναι μόνιμα συνδεδεμένες με το παγούρι – μπουκάλι – ποτήρι τους έχει καλώς, όμως αν είσαι σαν κάτι άλλες (όνομα και μη χωριό) που πρέπει να φτάσουν σε σημείο να ξεραίνεται το στόμα τους για να κατεβάσουν ένα ποτηράκι, τότε χρειάζεσαι επειγόντως τα παρακάτω tips που θα βάλουν, σχεδόν χωρίς να το καταλάβεις, στη ζωή σου την ενυδάτωση του οργανισμού σου κι έτσι θα απολαμβάνεις κι εσύ όλα τα οφέλη του νερού.

  1. Εγκαινίασε τη νέα σου συνήθεια με ένα μικρό ποτήρι για να μην νιώθεις… δέος. Ας είναι και κρασοπότηρο – όσο περνούν οι μέρες και μπαίνει η συνήθεια του νερού στην καθημερινότητά σου θα νιώσεις έτοιμη για μεγαλύτερο ποτήρι.
  1. Ξεκίνα το πρωί τη μέρα σου με ένα ποτήρι νερό (ναι, με εκείνο το μικρούλι στην αρχή). «Ξυπνά» τον οργανισμό σου σε όλα τα επίπεδα, του χαρίζει ενέργεια και βοηθάει το εντεράκι σου να αναλάβει δράση.
  1. Τελείωσε τη μέρα σου τοποθετώντας ένα ποτήρι/μπουκάλι με νερό δίπλα στο κρεβάτι για να πιεις αν τυχόν ξυπνήσεις και νιώσεις το στόμα σου στεγνό.
  1. Έχε πάντα μαζί σου ένα παγουράκι/μπουκαλάκι με νερό: στο γραφείο, στα ψώνια, στις εξόδους. Αν δεν θες να κουβαλάς πολύ βάρος διάλεξε ένα μίνι, των 260 ml.
  1. Πιες νερό μετά από κάθε προπόνηση (γυμναστική, τρέξιμο, βάρη, χορός, ό,τι κι αν είναι αυτό). Γιατί δεν ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια της φυσικής άσκησης χάνουμε νερό.
  1. Αν δεν τρελαίνεσαι με τη γεύση του νερού αρωμάτισέ το ρίχνοντας στην κανάτα/μποτίλια κανένα φυλλαράκι δυόσμου ή μέντας, φλούδες από λεμόνι/πορτοκάλι, καμιά φράουλα ή ένα κομματάκι τζίντζερ.
  1. Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου «έμμεσα» εντάσσοντας στη διατροφή σου μεγαλύτερες ποσότητες τροφών που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό όπως καρπούζι, πεπόνι, κολοκυθάκια το καλοκαίρι και μαρούλι, λάχανο, σέλινο το χειμώνα.
  1. Πιες ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε σου γεύμα. Εκτός των άλλων, το φαγητό που θα ακολουθήσει θα σου προκαλέσει ευκολότερα το αίσθημα του κορεσμού. Ωστόσο, αυτό το tip δεν ισχύει αν πάσχεις από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
  1. Πιες ένα ποτηράκι νερό ενώ περιμένεις να βράσει ο καφές σου ή το νερό για το τσάι σου (αντί να τσιμπολογάς κουλουράκια ή ξηροκάρπια). Έτσι θα αξιοποιήσεις ωφέλιμα αυτά τα λίγα λεπτά.
  1. Πιες ένα ποτήρι νερό (ή και περισσότερα) εναλλάξ με το ποτό σου στη βραδινή σου έξοδο. Εγγύηση ότι θα ξυπνήσεις καλύτερα το επόμενο πρωί γιατί θα γλιτώσεις την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ.
  1. Πάρε ένα ολόκληρο ποτήρι νερό μαζί με το παυσίπονο σου αν αισθάνεσαι πονοκέφαλο. Συχνά η αίσθηση του πονοκεφάλου συνδέεται και με την αφυδάτωση του οργανισμού.
  1. Αντικατάστησε τα αναψυκτικά ή τους χυμούς του εμπορίου με αγνό ή ανθρακούχο νεράκι και αφεψήματα βοτάνων. Αν θες ένα έξτρα τσικ στη γεύση πρόσθεσε όπως είπαμε πιο πάνω φλούδες από φρούτα κλπ.
  1. Χρησιμοποίησε καλαμάκι (πολλαπλών χρήσεων γιατί προσέχουμε και το περιβάλλον). Έτσι καταπίνεις μεγαλύτερες γουλιές και μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι.
  1. Επειδή κάθε αρχή και δύσκολη, βοήθησε τον εαυτό σου να θυμάται (και να πίνει) το νερό του βάζοντας τακτικές ειδοποιήσεις στο κινητό/smartwatch, Google calendar, ειδικό application για κατανάλωση νερού (υπάρχουν και αυτά). Στην ανάγκη δέσε μια κόκκινη κλωστή γύρω από τον καρπό σου.
  1. Κράτα καθημερινά το «σκορ» στην κατανάλωση νερού που έκανες στο κινητό/smartwatch, Google calendar, ειδικό application ή σε ένα σημειωματάριο. Έτσι θα έχεις μια πραγματική εικόνα για το πόσο νερό πίνεις και θα βάζεις παράλληλα νέους στόχους για βελτίωση-αύξηση αυτής της ποσότητας.

Το να διατηρείς το εσωτερικό σου σύστημα ενυδατωμένο είναι ένας από τους πυλώνες της καλής υγείας και το ξέρεις ήδη αυτό. Επειδή όμως μερικές φορές το θέμα «πίνω νερό» σου ξεφεύγει, κράτα πρόχειρη αυτή τη λίστα με τα 15 tips κάπου που να τη βλέπεις συνέχεια και κάνε τα κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Ποτηράκι-ποτηράκι θα δεις με τον καιρό διαφορές στην ενέργεια, στη λειτουργία του γαστρεντερικού σου και σε όλο σου το είναι. Στην υγειά σου!

Αγγελική Τ.

Συνδύασε τα πολυάριθμα οφέλη του νερού με σωστή διατροφή και με τη χρήση του Body Sculpt Slimming Gel από την Becalm.

Το Body Sculpt Slimming Gel είναι ένα καλλυντικό gel που μειώνει πόντους, συσφίγγει και σμιλεύει το σώμα. Αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης και ανάπτυξης στην Ελλάδα, με κλινική έρευνα που καταδεικνύει την αποτελεσματικότητά του.

Θα το βρεις σε συσκευασία 200 ml, σε φυσικά και online φαρμακεία. Μπορείς να το αγοράσεις με έκπτωση και από το eshop μας!

Shop the story

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.
Μετάβαση στο περιεχόμενο