top of page
Red color
Γιατί το κόκκινο μάς κάνει πιο ελκυστικούς;

Οικογενειακά γεύματα, πάρτι με φίλους, εκδηλώσεις με συναδέλφους κ.α. Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι γεμάτες εκδηλώσεις όπου θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να φορέσουμε τα καλύτερα ρούχα μας. Και...είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά έχουμε την τάση να ψάχνουμε για ρούχα που έχουν το κόκκινο χρώμα. Μα γιατί?

Είναι αλήθεια ότι τα Χριστούγεννα και το κόκκινο χρώμα συνδέονται στενά, αλλά αυτό δεν είναι ο μόνος λόγος. Το κόκκινο μας κάνει πιο ελκυστικούς.

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που υποδηλώνει αγάπη, πάθος, ερωτισμό, έλξη και ευχαρίστηση. Αλλά είναι επίσης ένα σύμβολο που προκαλεί συναγερμό και την άμεση προσοχή. Και ακόμη, συμβολίζει τη δύναμη, τον πόλεμο, την επιθετικότητα και την αυτοπεποίθηση. Υπάρχουν περίπου 105 αποχρώσεις του κόκκινου, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι προκαλεί τόσους συνειρμούς.

 

Η επίδραση του κόκκινου φορέματος

Φορώντας κόκκινο προκαλείται ένα φαινόμενο που ονομάζεται The Red Dress-Effect (η επίδραση του κόκκινου φορέματος). Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Κοινωνικής Ψυχολογίας (European Journal of Social Psychology) αποκάλυψε ότι εκείνοι που φορούσαν κόκκινους τόνους στα ρούχα τους, αισθάνθηκαν οι ίδιοι, αλλά και θεωρήθηκαν από τους άλλους, πιο ελκυστικοί.

Οι γυναίκες με κόκκινο χρώμα θεωρήθηκαν πιο ελκυστικές και σεξουαλικά πιο επιθυμητές. Η εντύπωση που προκάλεσαν σχετικά με τη νοημοσύνη τους ή το πόσο συμπαθείς ήταν, δεν μεταβλήθηκε ανάλογα με το χρώμα που φορούσαν.

Στην περίπτωση ανδρών που φορούσαν ρούχα με κόκκινο χρώμα, περνούσαν μηνύματα υψηλότερου κύρους, υψηλής οικονομικής & κοινωνικής κατάστασης και υποδήλωναν συσχέτιση με επερχόμενη επιτυχία, το οποίο τους έκανε πιο ελκυστικούς.

Μια άλλη επεξήγηση

Ωστόσο, άλλοι συγγραφείς αποδίδουν την εξήγησή της επιρροής του κόκκινου χρώματος στην προέλευση του ανθρώπινου είδους. Ισχυρίζονται ότι το αποτέλεσμα οφείλεται σε κάτι πολύ πιο ενστικτώδες και φυσικό και όχι στην πολιτισμική και κοινωνική συμπεριφορά. Σύμφωνα με αυτούς τους ερευνητές, ο λόγος για αυτό το φαινόμενο εμφανίστηκε από τους μπαμπουίνους και τους χιμπατζήδες.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι όταν τα θηλυκά είναι σε οίστρο (στις πιο γόνιμες μέρες τους) τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται και τα αιμοφόρα αγγεία επεκτείνονται με αποτέλεσμα να  δημιουργούν ένα υγιές κοκκινωπό χρώμα στα μάγουλα του προσώπου τους. Εξάλλου, το κόκκινο είναι επίσης το χρώμα που επικρατεί και όταν πλησιάζει η ωορρηξία τους. Αυτή η βιολογική αντίδραση υποδεικνύει τη θηλυκή σεξουαλική και αναπαραγωγική διαθεσιμότητα και προσελκύει την προσοχή των αρσενικών. Επιπλέον, στα αρσενικά ορισμένων ειδών το κόκκινο αποτελεί σημάδι κυριαρχίας.

Ο τρόπος ντυσίματος μας αποτελεί την υπογραφή μας. Αποκαλύπτει τις πεποιθήσεις μας, ακόμη και τα ενδιαφέροντα μας. Είναι ένας άλλος τύπος γλώσσας  σώματος, τον οποίο οφείλουμε να γνωρίζουμε.

Ειδικά για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς η παράδοση μάς προτρέπει να φοράμε κάτι κόκκινο, ώστε να μας πάει καλά όλη η χρονιά.

 

Μυστικά για να είστε όμορφη την Πρωτοχρονιά

Μερικά ακόμη μυστικά για να είστε όμορφη την Πρωτοχρονιά. Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια, χρησιμοποιήστε κόκκινο κραγιόν για να τονίσετε το χαμόγελό σας, βάψτε τα νύχια σας, ντυθείτε κομψά με ένα σύνολο που να σας αναδεικνύει, αλλάξτε το χτένισμα σας και φορέστε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο!

Αυτή την Πρωτοχρονιά φορέστε κόκκινο!

Καλή Χρονιά!!!

Δεκέμβριος 2018

Συνδεθείτε μαζί μας για να ενημερώνεστε με περισσότερα άρθρα για την καθημερινή σας υγεία και φροντίδα

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Reflection
  • YouTube Reflection
  • Google+ Reflection
bottom of page