top of page

Lifecare 

Άρθρα και συμβουλές για την καθημερινή σας φροντίδα και υγεία

7 συμβουλές για την εκπλήρωση των στόχων σας το 2020

JAN. 03, 2020

Ένας χρόνος τελείωσε και ένας άλλος μόλις άρχισε, που αποτελεί και την έναρξη μιας νέας δεκαετίας. Και δεδομένου ότι πάντα θέλουμε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη...

Image-empty-state.png

Tα social media δεν με αφήνουν να κοιμηθώ!

MAR. 9, 2019

Κάθε νύχτα έχουμε συνηθίσει, όταν είναι η ώρα να κοιμηθούμε, να κάνουμε ακριβώς τις ίδιες κινήσεις. Σβήνουμε το φως, παίρνουμε το κινητό τηλέφωνο και κάνουμε μια καλή περιήγηση στα social media (μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Image-empty-state.png

Tα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια & κάλαντα ως θεραπεία κατά του στρες

DEC. 10, 2018

Τη μουσική την απολαμβάνουμε όλες τις ημέρες του έτους, αλλά κυρίως αυτές τις εορταστικές ημέρες με τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα κάλαντα των γιορτών.Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια είναι δημοφιλή τραγούδια που συνδέονται με τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και αποτελεί παράδοση να ακούγονται κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών.

Image-empty-state.png

Γιατί είναι το χασμουρητό μεταδοτικό;

JUN. 17, 2019

Μήπως έχει συμβεί και σε εσάς; Βλέπετε κάποιον να χασμουριέται και αμέσως θέλετε να το κάνετε και εσείς. Είναι μια πολύ κοινή αντίδραση. Περίπου το 60% του πληθυσμού το παθαίνει.

Image-empty-state.png

Γιατί το κόκκινο μάς κάνει πιο ελκυστικούς;

DEC. 29, 2018

Οικογενειακά γεύματα, πάρτι με φίλους, εκδηλώσεις με συναδέλφους κ.α. Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι γεμάτες εκδηλώσεις όπου θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να φορέσουμε τα καλύτερα ρούχα μας. Και...είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά έχουμε την τάση να ψάχνουμε για ρούχα που έχουν το κόκκινο χρώμα. Μα γιατί?

Image-empty-state.png

Εμετός και παιδιά

NOV. 16, 2018

Είναι φυσιολογικό τα μωρά και τα παιδιά να κάνουν εμετό περιστασιακά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, o εμετός δεν διαρκεί περισσότερο από μία έως δύο ημέρες και δεν αποτελεί ένδειξη για οτιδήποτε σοβαρό.

Image-empty-state.png

Επηρεάζουν τα ταξίδια το βιολογικό μας ρολόι;

DEC. 21, 2018

Οι πολύωρες πτήσεις όταν χρειάζεται να ταξιδέψουμε σε έναν προορισμό με μεγάλη διαφορά ώρας από τον τόπο εκκίνησης, συνεπάγονται αλλαγές στο καθιερωμένο μας πρόγραμμα και προκαλεί διαταραχές που διαφέρουν ανάλογα με τον κάθε οργανισμό. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται jet lag ή αλλιώς κιρκαδική (circadian) δυσρυθμία και έχει επιπτώσεις όπως πονοκέφαλο, αδυναμία συγκέντρωσης, προβλήματα μνήμης, δυσκολία όσον αφορά τη διαδικασία του ύπνου και έντονη κόπωση.

Image-empty-state.png

Ιδέες δώρων για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

FEB. 13, 2019

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου προς τιμή της αγάπης. Κάθε ζευγάρι γιορτάζει με το δικό του τρόπο αυτή τη μέρα, κάποιοι λατρεύουν την παράδοση της μέρας και κάνουν μια έκπληξη, άλλοι πάλι περνάνε τη μέρα σαν να ήταν μία κανονική, ίδια με οποιαδήποτε άλλη.

Image-empty-state.png

Μάθε τα 10 τρόφιμα που βοηθούν τις δικές σου "δύσκολες μέρες" κάθε μήνα

NOV. 28, 2018

Ας μιλήσουμε για τις αγαπημένες μέρες του μήνα της κάθε γυναίκας .... τον κύκλο της εμμήνου ρύσης ή της περιόδου. Άνδρες, η έμμηνος ρύση είναι πιο ζόρικη από όσο φαίνεται, οπότε εάν έχετε μια γυναικεία παρουσία στη ζωή σας (κόρη, αδελφή, γυναίκα, φίλη) και θέλετε να μπορείτε να βοηθήσετε, διαβάστε και εσείς με προσοχή....

Image-empty-state.png

Μήπως έχουν και οι άνδρες..."εμμηνόπαυση";

FEB. 24, 2019

Μετά τα περίπου 40 χρόνια, οι γυναίκες αρχίζουν να βιώνουν την περίφημη εμμηνόπαυση. Πρόκειται για μια διαδικασία αλλαγής στο σώμα τους που συνίσταται στην απώλεια της εμμήνου ρύσεως και επομένως στην ικανότητα αναπαραγωγής.

Image-empty-state.png

Πώς να καταπολεμήσετε την αλλεργία την Άνοιξη!

MAY 24, 2019

Την Άνοιξη η αλλεργία εμφανίζεται έντονα. Πώς μπορούμε όμως να την αποτρέψουμε; Πώς μπορούμε να μειώσουμε τα συμπτώματά της; Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις άμυνες μας;

Image-empty-state.png

Πώς να τερματίσετε το εργασιακό άγχος!

MAR. 24, 2019

Οι περισσότεροι ενήλικες υποφέρουν από εργασιακό άγχος. Η υπερβολική δουλειά, η πίεση, η έλλειψη χρόνου, οι ευθύνες, το αφεντικό ... είναι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν άγχος στον εργαζόμενο.

Image-empty-state.png

Σε περίπτωση αϋπνίας ... αναζητήστε φυσική λύση

OCT. 15, 2018

Η αϋπνία, από την οποία πολλές φορές υποφέρετε, μπορεί να σας εμποδίζει να κοιμηθείτε για αρκετές ώρες, ή ενώ μπορεί να κοιμηθείτε ένα χρονικό διάστημα, ο ύπνος δεν σας ξεκουράζει. Η αύξηση ηλικίας επίσης μπορεί οδηγήσει στην δυσκολία ύπνου..

Image-empty-state.png

Τεχνικές συγκέντρωσης στην εξεταστική περίοδο

JAN. 07, 2019

Για τους σπουδαστές ανώτατης εκπαίδευσης, ο Ιανουάριος είναι συνυφασμένος με την εξεταστική περίοδο και μαζί με αυτή… με ημέρες γεμάτες άγχος. Την περίοδο λοιπόν αυτή οι σπουδαστές χρειάζεται να διαθέτουν εξαιρετική συγκέντρωση, έτσι ώστε κάθε στιγμή της μελέτης τους να αποδίδουν στο μέγιστο.

Image-empty-state.png

Τι πρέπει να κάνουμε για να παραμείνουμε σε φόρμα αυτές τις γιορτές;

DEC. 24, 2018

Έχουμε φροντίσει τον εαυτό μας όλο το χρόνο για να μπορέσουμε να επιδείξουμε ένα τέλειο σώμα το καλοκαίρι και όταν αυτό τελειώσει, έρχεται η περίοδος των γιορτών των Χριστουγέννων, όπου ξέρουμε ότι η μαγεία, αλλά και η υπερβολική κατανάλωση ξεχωριστών γεύσεων… μέχρι να φτάσουμε να εκραγούμε, είναι μέρος του Πνεύματος των Χριστουγέννων.

Image-empty-state.png

Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του...η τριχόπτωση

OCT. 23, 2018

Με την άφιξη του φθινοπώρου μπορεί να ανησυχείτε όταν βλέπετε περισσότερα μαλλιά από το συνηθισμένο στο πάτωμα, στο μαξιλάρι, τις πετσέτες κλπ. Είναι συνέπεια της αναπροσαρμογής στις μεταβολές του φωτός και της θερμοκρασίας, της επονομαζόμενης εποχιακής ή περιοδικής πτώσης.

Image-empty-state.png
bottom of page