top of page
Morpheo lifecare.jpg

Σε περίπτωση αϋπνίας ... αναζητήστε φυσική λύση

Η αϋπνία, από την οποία πολλές φορές υποφέρετε, μπορεί να σας εμποδίζει να κοιμηθείτε για αρκετές ώρες, ή ενώ μπορεί να κοιμηθείτε ένα χρονικό διάστημα, ο ύπνος δεν σας ξεκουράζει. Η αύξηση ηλικίας επίσης μπορεί οδηγήσει στην δυσκολία ύπνου.

Η αϋπνία επηρεάζει την καθημερινή απόδοση, οδηγεί σε γνωστικά ελλείμματα, απώλεια μνήμης, άγχος και κατάθλιψη.

 

«Φάρμακα» του ονείρου

Οι οργανισμοί Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας προειδοποιούν ότι στα τελευταία 10 χρόνια η χρήση αγχολυτικών και υπνωτικών (φάρμακα ύπνου που πωλούνται με ιατρική συνταγή) έχει αυξηθεί κατά πολύ. Υπάρχει κάθε λόγος να ανησυχούμε, επειδή τα φάρμακα αυτά δεν πηγαίνουν στη ρίζα του προβλήματος, αλλά είναι μια «μάσκα» και θα επηρεάσουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα την υγεία, από την εξάρτηση που δημιουργούν, επειδή αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του Alzheimer και την επακόλουθη γνωστική φθορά, αλλά και ενισχύουν διαταραχές της συμπεριφοράς.

Επιλέξτε φυσική λύση

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα πιο φυσικών λύσεων για την καταπολέμηση του άγχους και του ύπνου, που δεν δημιουργούν εξάρτηση. Η φύση μάς παρέχει μια σειρά από αποτελεσματικά φυτικά συστατικά ικανά να αντιμετωπίζουν ήπιες ή περιστασιακές διαταραχές της αϋπνίας. Φυτά όπως παπαρούνα (ώριμη και ξηρή κάψουλα), Βαλεριάνα (ρίζα), πασσιφλόρα (φυτό), κράταιγο (λουλούδι), λυκίσκος (κώνος / λουλούδι), βάλσαμο λεμονιού (φύλλα), χαμομήλι (λουλούδια), μαντζουράνα (φυτό), χαλαρώνουν τον οργανισμό και μειώνουν το επίπεδο της εγρήγορσης, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κατάλληλο στάδιο για τον ύπνο. 

Μπροστά στην προειδοποίηση για τη χρήση και την κατάχρηση των αγχολυτικών "υπό συνταγή", πολλά φαρμακευτικά εργαστήρια επιλέγουν πιο φυσικούς και αβλαβείς τύπους.

Μία τέτοια επιλογή αποτελούν και τα συμπληρώματα διατροφής με βάση φυσικά συστατικά, όπως το  Morpheo της Saludbox.

Το Morpheo, για παράδειγμα, αποτελείται από: μελατονίνη (βοηθά στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για να αποκοιμηθείς), σαφράν (καταπραϊντική - ηρεμιστική δράση) και βάλσαμο λεμονιού ( χαλαρωτική επίδραση) και η μορφή του είναι υπογλώσσια δισκία έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη απορρόφηση των δραστικών συστατικών από τα τριχοειδή αγγεία της κάτω πλευράς της γλώσσας και ένα άμεσο αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε το σωστό σενάριο

Η υγεία του ανθρώπου συνδέεται με τον ύπνο, ενώ είναι πολύ σημαντική η αποφυγή επεισοδίων αϋπνίας για να μπορεί ο οργανισμός μας να ξεκουράζεται και να αντέχει στην καθημερινή ρουτίνα. 

Μερικές συμβουλές για ένα καλό ύπνο είναι:

  • Χαλαρώστε ελαφρώς και τουλάχιστον δύο ώρες πριν από τον ύπνο.

  • Η διατροφή σας πρέπει να είναι επαρκής σε βιταμίνη D, βιταμίνη Β6, ασβέστιο και μαγνήσιο.

  • Ρυθμίστε το ρυθμό σας και ακολουθήστε μια ρουτίνα πριν πάτε για ύπνο (μπάνιο, ανάγνωση, ...). Προσπαθήστε να κοιμηθείτε και να σηκωθείτε πάντα την ίδια στιγμή.

  • Μην χρησιμοποιείτε την κρεβατοκάμαρα για κάτι άλλο εκτός από τον ύπνο.

  • Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε σε 15 λεπτά, αφήστε το δωμάτιο και διαβάστε ή ασκηθείτε ή κάντε  κάποια χαλαρωτική και ήσυχη δραστηριότητα (ανάγνωση, ακρόαση μουσικής, ...) μέχρι να αισθανθείτε κουρασμένοι.

Ρωτήστε το φαρμακοποιό σας ή επισκεφτείτε το www.becalm.gr

Οκτώβριος 2018

Συνδεθείτε μαζί μας για να ενημερώνεστε με περισσότερα άρθρα για την καθημερινή σας υγεία και φροντίδα

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Reflection
  • YouTube Reflection
  • Google+ Reflection
bottom of page