top of page
beauty_hair.jpg

Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του...η τριχόπτωση. 

Με την άφιξη του φθινοπώρου μπορεί να ανησυχείτε όταν βλέπετε περισσότερα μαλλιά από το συνηθισμένο στο πάτωμα, στο μαξιλάρι, τις πετσέτες κλπ. Είναι συνέπεια της αναπροσαρμογής στις μεταβολές του φωτός και της θερμοκρασίας, της επονομαζόμενης εποχιακής ή περιοδικής πτώσης.

Θεωρητικά, τα μαλλιά ανανεώνονται, αν και αυτή η ανανέωση μπορεί να είναι με μαλλιά χαμηλότερης ποιότητας από αυτά που ήδη έχετε ή αυτή η φυσική αντικατάσταση να μη μπορεί να συμβεί.  Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε υπερβολικά, εκτός εάν η απώλεια των μαλλιών  είναι υπερβολικά μεγάλη ή παρατείνεται χρονικά. Μια τρίχα ζει από 3 έως 4 χρόνια στο κεφάλι και μετά από αυτό το διάστημα αποσπάται για να δώσει τη θέση της σε άλλη από το ίδιο θυλάκιο μετά από περίπου τρεις μήνες.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που αποδυναμώνουν την τρίχα: ορμονικές αλλαγές, κακή διατροφή, άγχος, υπερβολική χρήση στεγνωτήρα μαλλιών ή σιδήρου κ.λπ. Όμως η αλλαγή της εποχής, είναι ο παράγοντας που είναι περισσότερο υπεύθυνος για την τριχόπτωση.

 

Ποιοι είναι οι λόγοι;

Ο κύριος λόγος: αναγέννηση των μαλλιών. Από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο εμφανίζεται η φάση πτώσης των μαλλιών. Χρειάζονται περίπου τρεις μήνες, έτσι ξεκινά το φθινόπωρο και τελειώνει την άνοιξη.

Το καλοκαίρι, εμφανίζεται τριχοειδής ανάπτυξη. Ωστόσο, συσσωρεύονται και μια σειρά αρνητικών παραγόντων, όπως ο ήλιος, το χλώριο, το αλάτι στη θάλασσα κ.λπ. που κάνουν τα μαλλιά μας πιο αφυδατωμένα και εύθραυστα.

Το φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες και το φως μειώνονται και η υγρασία και ο άνεμος αυξάνονται. Επομένως, τα μαλλιά μας θα επηρεαστούν αρνητικά από ό,τι σε εποχές όπου οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές.

Μπορούμε να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την τριχόπτωση;    

Ας επισημάνουμε κάποια πράγματα που ίσως βοηθήσουν:

  • Αποφύγετε κοκαλάκια ή λαστιχάκια που πιέζουν ή σφίγγουν πάρα πολύ τα μαλλιά.

  • Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά θερμικά εργαλεία, όπως το πιστολάκι ή το σίδερο ισιώματος μαλλιών, για να μην καταστρέψετε τη ρίζα.

  • Χαλαρώστε! Το φυσικό ή συναισθηματικό στρες μπορεί να προκαλέσει την πτώση μισών έως τριών τετάρτων των τριχών στο τριχωτό της κεφαλής. Αποφύγετε κάθε άγχος φιλοσοφήστε τη ζωή σας και αναζητήστε τη διασκέδαση. Εάν αισθάνεστε καλά μέσα σας, αυτό θα φανεί και στην εξωτερική σας εμφάνιση .

  • Θρεπτικά συστατικά όπως η βιοτίνη ή η βιταμίνη Β8, που υπάρχουν στα αμύγδαλα μπορούν να σας βοηθήσουν (50 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά διασφαλίζουν την πρόσληψη της απαραίτητης θρεπτικής ενέργειας, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να είστε προσεκτικοί επειδή περιέχουν αρκετό λίπος).

Μια εναλλακτική πρακτική λύση είναι να προσφύγετε σε συμπληρώματα διατροφής όπως το Beauty της Saludbox. Με τα συστατικά που περιέχει όπως κολλαγόνο, συνένζυμο Q10, βιταμίνες C, Ε & Α, εκτός από την καταπολέμηση της απώλειας τρίχας θα σας βοηθήσει παράλληλα να καθυστερήσετε τα συμπτώματα της γήρανσης, να αυξήσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας και να προσθέσετε ένα συν αντιοξειδωτικών ουσιών στο σώμα σας.

 

Ρωτήστε το φαρμακοποιό σας ή επισκεφτείτε το www.becalm.gr

Οκτώβριος 2018

Συνδεθείτε μαζί μας για να ενημερώνεστε με περισσότερα άρθρα για την καθημερινή σας υγεία και φροντίδα

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Reflection
  • YouTube Reflection
  • Google+ Reflection
bottom of page